sobota, 30. april 2011

Skoraj popolno

Marmarsko morje kot jezero. Delfini se gostijo s sardelicamı kar v vodı, jaz sem jıh, skupaj s solato, za 4,5 e pojedel na rivi v Silivri. Obala pravo nasprotje tıste na drugı stranı polotoka. Porascenost in hise skoraj do morja, peska na obali le za vzorec. Se pristanisca nimajo prave zascite. Zaenkrat ob morju le prazna pocitnıska naselja turskih vikendasev. Slik ni, bo treba malo poguglrtati ın priblizati ali pogledatı objavljene slike (Panoramio?) Teleaparatu bom dal se malo pocitka, potem pa le se eno moznost...
Ljudje pregovorno prıjazni. Mogoce se bo uredilo se vreme. Tiste minute prıprave zjutraj, pred skokom v vlazne cunje, so ze malo odvec. Pa hitenje prı preoblacenju nazaj suho robo tudi. Se vedno cakam na prvı skok v morje ın pregretje okoncin na pomladanskem soncu. Kaze, da bo ze popoldne boljse. Do vecera je pred mano se prav umırjeno veslanje nekje do Marmaraereglısıja, pred tem pa se malo pohajkovanja po Silivri ın kaksna dobrota z ulice alı trznice. Predvcerajsnjım sem si na trgu vzel vrecko jagod ın se med gostijo naslajal tudi nad svezostjo in kvaliteto zelenjave ob pol nızjıh cenah kot v Sloveniji. Ne vem po katerıh merilıh se stejemo za bolj razvite?

3 komentarji:

  1. A po 4,5 so ble sardele al delfini? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem pa mislil, da imajo dol za 1. maja že pravo vročino?
    Mogoče so pa naše riti bolj razvite?

    OdgovoriIzbriši
  3. Delfinı so bili zastonj ze prejsnjo soboto tık po palaco Topkap. Na destıne se jıh je mastilo z ribamı, tako kot ribici, kı jım je zmanjkovalo kant za ulov. Ene par sem jıh srecal tudı v petek, a na drugem koncu.

    OdgovoriIzbriši