nedelja, 3. april 2011

Grocka

Sele ob treh popoldne sem se uspel posloviti od neverjetnih gostiteljev na Savi (hvala Marijan in Dragan), pa se enkrat od Sonje, ki je odpeljala Nikota proti Ljubljani.

Na Donavi se je zacelo pri 1171, koncalo pa v Grocki, 40 km nizje. Marmelad in kompotov ze dolgo ne delajo vec, je bila pa piaca danes zjutraj vseeno dobro zalozena. Na Donavi me je v blizini Panceva, kot nekaksno opozorilo, presenetila nevihta. Na bregu sem potem namestil krmilo, ki ga dosedaj nisem uporabljal in zamenjal veslo, saj se v takem vetru z "zlickami" ni dalo vec naprej. Po pol ure je vse minilo. Dobra sola za prihodnje. Donava je Reka.
V Grocki prespal na splavu v marini ribiske druzine (celo wi-fi dela). Predsednik ribicev, vsepovsod poznani Predrag-Zmaj, nekoc tudi lastnik svetovnega rekorda v voznji s kolesom v rikverc, je bil najboljsi vodnik po mestu. Ribja corba Kod Ljube Trovaca pa odlicna. Po dobrem zajtrku z dobrotami iz pekarne, se ze resno sprasujem, kaksen smisel ima tovorjenje gorilnika in druge krame.

Danes grem za polni delovni cas v pisarno (4+4 ure), po "sluzbi" pa novim poznanstvom naproti.


Sent from my HTC

1 komentar:

  1. Žerjavica za ribe že tli?
    Dobro Reko in ugoden veter želim

    OdgovoriIzbriši