sobota, 16. april 2011

Po 4 tednih

Stirje tedni so mimo. Smer potovanja se je obrnila na jug. Vreme (pomlad naj bi tukaj zamujala skoraj za cel mesec) se popravlja. Zdravje, zulji in vse ostalo zaenkrat b.p.
Obratno pritrjevanje in zanikanje mi se vedno ne gre od glave, bolj domac postajam z razumevanjem Bolgarscine. Romunscine pa je bilo tako ali tako le za pokusino.
Kot kaze bom kajakasko druzbo docakal sele v Patrasu (upam!). V Istanbulu pa le obisk Vida in Sonje in malo daljsi odmor pri kajakaskih prijateljih. Kilometrov ne stejem vec, GPS-a se nisem uporabljal. Tudi v prihodnje bo edino merilo za razdalje in cas, trenutno razpolozenje. Z nekajakasko opravljenimi razdaljami pa se ne ukvarjam vec.

Danes sem dodal se nekaj slik k starejsim objavam. Tu je pa se en par stvari pod rubriko razno.

Dva filmcka z ladje. Donava je trenutno tako nizka, da je bila voda v prekopu za 1m visja od gladine reke, tako da se je bilo potebno v zapornicah dvigniti. Prekop in zapornice, enega od velikih projektov Ceausescujevega rezima, v vecini rocno delo politicnih kaznjencev in vojaskih nabornikov, ze kar mocno razjeda slaba kvaliteta gradnje in vzdrzevanja.






Pa se en filmcek z vcerajsnjega veslanja. Razen na popolnoma mirni vodi je v colnu zelo tezko poceti kaj drugega kot veslat. Od tudi tudi tresenje, pa motnost vecine slik, ki so napravljene iz vode.



Jaka, zate pa je tu tale tank:
Slike urbanisticnih podvigov, anarho-demokraticnega obdobja gradenj na lepi bolgarski obali, oplemenitenih z recesijo zadnjih let, pa kdaj drugic.

4 komentarji:

  1. Lanko!

    Hvala za trud in azuriranje zemljevida. Danes sem malo gledal in stel dneve ter opazil, da se ti je po 22. dnevu prikradla napaka in si me vrnil dva dni nazaj...

    OdgovoriIzbriši
  2. Super fotke in blog Fedja. Te spremljamo tudi na drugem koncu sveta :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jadralci pravimo - mirno morje in dober veter. Tebi želim mirno morje in nič vetra.

    Dobro veslanje...

    OdgovoriIzbriši
  4. Fedja, tebi pa dogaja vidim, sploh zdaj, ko smo dobili malo slik za lušte
    ne jih šparat :)

    lp

    OdgovoriIzbriši