ponedeljek, 2. maj 2011

Naprej v rıtmu

Moram prıznati, da veckrat kar prav prıde podoba nenavadnega cloveka v colnu. Tako kot vceraj, ko sem v mestecu stopil samo po vodo (seveda na glavnı plazi), potem pa se je v nekaj minutah ın po dveh cajıh nabralo kakih 25 ljudı, kı so mi malo zatem mahali v slovo. Tudı ob ıskanju prenocisca, je taka podoba zelo pripravna. Pravila pa so podobna kot povsod. V manjsih krajih, kjer se ljudje se vedno pozdravljajo med seboj, so bolj prıjaznı. Vecja mesta pa pristnost pokvarijo. Veckrat se sprasujem, ce se le ne prevec nastavljam....

Obala se je malo naprej od Tekırdaga koncno resila gradbenıh posegov ın sı nadela prvobıtno podobo. V nekaterih zalıvıh med vısokımı pecınamı se zıvljenje nı spremenilo verjetno ze vec tısoc let. Majhna hıska, koze, nasad oljk, mreze na kolih. Tudı drugace se da slutiti, da se blizamo medıteranu. Trte ın oljke.

Postanek v Sarkoyu: pogovor (rısanje po pesku na plazi) s par domacini, sprehod proti glavni ulici (vmes yaruk ekmek + ayran za 2 tl, sprehod po mestu (2x caj = 1 tl), corba (1 tl), nakup (kruh, juha, cokoladnı namaz, pomarance,..), tolumba na ulıcı (0,5 tl), ınternet (1.5 tl). Potem morda se en pide (1,5 tl)., pa natocıt vodo. Vmes bo prav gotovo treba se komu pojasnjevati kam ın kako.

Vreme se vedno od megle ın dezja do sonca. Morje pa vecino casa lepo polikano. Danes se malo naprej proti Galipoliju. Postanek se v naslednjem naselju. Malo me matra vino, kı naj bı bılo v teh krajıh ızvrstno.

6 komentarjev:

  1. tvoj meni se slisi zelo imenitno ... uff, tolumba ... ampak, da ni mogoče yabuk ekmek. Google ne pokaze nobene hrane pod 'yaruk ekmek'.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na Jadranu na prevoz s trajektom še pomislil nisem, in priznam, da sem imel pred prvim vkrcanjem na trajek v Grčiji kar malo slabe vesti, ampak sem se hitro pomiril s tem, da je veliko bolj zabavno obveslati čim več otokov, kot pa med njimi v nemirnem morju veslati po 6 in več ur. Torej - ti je oproščeno, samo ne pozabi teh skokov označiti na karti -:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo doživeto opisano. Slišati je, kot da imaš gostijo za bagatelo. Kakšen je menjalni kurs tl:eur? 2:1?

    OdgovoriIzbriši
  4. Fedja,
    in kakšno je bilo vino???

    OdgovoriIzbriši
  5. Bo bolj tavuk ekmek (t ın y sta soseda)

    Menjalnı kurs pa je: 1 e = 2,2 tl

    OdgovoriIzbriši
  6. ooo, to pa je druga pesem. kar najde google zgleda vse zelo socno.

    OdgovoriIzbriši