sobota, 4. junij 2011

Neretva

Z Alešem se strinjava, da skoraj ne more biti boljše. Včeraj sva prevoz dobila v 5 minutah, nadaljevala do Luke in se ob par napitkih v enem izmed se pristnih krajev, malo naposlušala zgodb z morja. Do noči pa uspela še do Dube Stonske. Spet prijazni domačini.
Izkazalo se je, da je bila pot preko Stona res dobra izbira. Miren in lep konec morja, kamor zaide malokdo. Jadranski otoki bodo še počakali, vprašanje pa je, če bi naju bi s kajkom še kdaj zaneslo tod mimo.
Danes mimo gradbišča mostu na Pelješac, do Blace. Malo pred postankom mi je uspelo potopiti aparat. Zguba. Jaz in tehnika. In izgubljene vse slike od Pireja naprej. Na srečo bo vsaj od Ulcinja naprej nekaj Aleševih slik.
Upam, da bodo podobe s poti ostale zasidrane vsaj v glavi.
Od Blace po kanalu do Opuzena, potem pa preko zapornic v Neretvo, pod Kominom v Crno reko do Rogotina, kjer sva se na slepo ustavila v gostilni tik ob reki. Izkazalo se je, da prav sem hodijo na zimske treninge kajakasi mirnih vod.
Veslanje po delti Neretve, prekrasna in dobrodosla sprememba, čeprav se nad morskimi pogoji res ne gre pritoževati. Danes še malo naprej od Ploč. Jutri še nekje do Makarske, kjer bo zvečer Aleša zamenjal Matej. Potem na Brač in .....

3 komentarji:

  1. Fedja
    Danes smo imeli vodo za vedno na Ljubljanici, pa je manjkal Fedja, Upam da se imaste tam še lepše.
    Te pa že ob tem tvojem pospešenem tempu že pričakujemo kje bližje. Vidim da ti je veslanje zopet postalo užitek in veseli bomo ko bomo zopet skupaj.

    Ps. Z a Krk še vedno velja, razen če bodo tebe in tvoje spremljevalce tokovi zanesli kam drugam.

    Šeen Ps. Morda bolj podrobno opiši spremljevalce, da bomo vedeli kdo so tudi tisti , ki nismo pregloboko v kajakaški srenji.

    LP s

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav obema

    Kot že rečeno po telefonu, predlagam, da naciljaš povratek za vikend, ker bo tako lahko veselja v potokih in v solzah ravno dovolj alkohola, da nobenega ne bodo pekle oči, ker leč ne bo dal iz njih dva dni. Verjamem, da Matej lahko tudi upočasni potovanje, če bo potrebno. Če ne bo šlo drugače, lahko obkrožita cres enkrat ali dvakrat.

    OdgovoriIzbriši
  3. Aleš= Vrabič, trener v KK Tacen
    Matej= dr. Vranješ, gimnazijski sošolec

    OdgovoriIzbriši