ponedeljek, 13. junij 2011

Do Krka

V soboto mimo Staregagrada, pa nemogocih vikendov v stilu slogana / Mediteran kao je nekad bio.../ do Lukov Sugorja. Avtocestna povezava je pozaprla vecino restavracij in marketov ob jadranski magistrali, pa sva v L.S. ostala cisto brez vsega. Resila naju je res prijazna gostilnicarka tik ob cerkvi/cesti. Priporocava obisk za okus avtohtonosti. Pa z Markotom sem tam opravil intervju za radio.
V nedeljo do uvale Zavratnica pod Jablancem, kjer sva se srecala s Tomazem (pisal je komentarje na tem blogu) na njegovi poti s kajakom proti Dubrovniku. Pripravil nama je odlicen brodet iz nalovljenih rib. Glede na dejstvo, da celotno pot spim zastonj, zjutraj ni bilo tezko poravnati 15 hk vstopnine redarju nacionalnega parka, ki nas je presenetil tik pred odhodom. Danes do Lukovega, potem pa v Basko na Krk, kjer se bo Matej zamenjal z Matejem (T.). Tri dni nobene jadrnice in gliserjev. Olajsanje. Obala na delih pa res prvinska. Matej je moral prve 4 dni malo potrpeti, zato pa so bili zadnji 4 dnevi bolj dozivljajev polni. Hvala Mateju za druzbo. Naslednjic, obljubljam, bo manj naporno.

2 komentarja:

  1. Pozdravljen,

    ker bi želeli iz prve roke slišati zadnji post nas zanima kdaj naj bi prispeli v Solkan....greš do doma oz kje bo stal Cilj:)??
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Toby in Liza imata popolnoma enako dilemo :P

    OdgovoriIzbriši