sobota, 26. marec 2011

500+


Po jutranjem nakupovanju na trznici S. B. sva se poslovila se od KKK Marsonia, kjer sva se po petih dneh lakho malo ocedila in nadaljevala po Savi. Danes je Niko imel malo krize, samo popustil pa ni.
Eol nama se vedno posilja veter v pravo smer in ko je pred B. Samacem se voda malo stekla je slo tudi do 4 min/km, kar sploh ni slabo. Tako sva pristala pri 297 km do Donave in predtem mimo navideznih 500 km iz Lj. Ceprav veslava brez merilcev, te oznake ob vodi kar zanesejo k razlicnemu preracunavanju.
Spet prenocujeva na BiH strani, kjer so vikendice pac boljse, zari pa po videnem vecji kot v RH. (Lastnik je bil obvescen !). Predvsem na nabrezjih, ki niso direktno pod udarom poplavnega vala, je v blizini naselij veliko podobnih objektov. Visoke vode prejsnjega tedna so dobro namocile bregove, tako da je zelo tezko najti ugodno mesto za izstop iz colna. Blato,blato. Skoraj ni vec cistega kosa opreme. Na soncu pa nato postane tak lep fin prah.
Dan je minil in razen pogovora z ribicem, ki je v protitoku nastavljal vrse in zakricanih odgovorov na kam? in pozdravov!, sva bila sama. Mogoce bi bilo na tak nacin opraviti tudi celo pot, a za take namene bolj pristoji kaka Sibirija.

Jutri je se dobra vremenska napoved, pa bova se malo mahala. Odmor pa potem v ponedeljek, ko bo tahuda ura. Lp.
Pa upam, da bom lahko pipkal po kaksni bolj obicajni zadevi, ce sem se ze zavezal k vsakodnevnemu javljanju. So prsti malo nerodni, stvar pa strasno kunstna.


Sent from my HTC

6 komentarjev:

  1. Lepo je prebrati da vama gre kar dobro od vesel. Srečno še naprej, tehniko boš pa tudi obvladal.Pozdrav obema!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako se pa kraj, kjer sta, klice?

    OdgovoriIzbriši
  3. Spala sva v bliini Babine Grede.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, 10% za tabo :). Upam, da bom jutri šel do Svetka, da si pogledam tvojo mašino.
    LP, Marin

    OdgovoriIzbriši
  5. Lanko!

    A bi prosim pomagal Vidu, da bi dal gor treker.

    OdgovoriIzbriši